Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu, Sinop’taki ticaretin, bilişim ve yeni teknolojiyle buluşabilmesi adına ilk projesini hayata geçirdi. Sinop’taki bütün firmaları tek platformda toplamayı hedefleyen projede, artık Sinop’ta üretim yapan, perakende satış yapan ya da ticari faaliyet gösteren bütün kuruluşların, ÜCRETSİZ olarak hem kendi aralarında, hem de dış pazarda çok büyük bir kitleye ulaşabilmeleri sağlanacaktır.

STSO Genç Girişimciler Kurulu Yön.Kur.Başkanı Melih ÇINAR, “Sinop İçin Sinop’ta Üretiyoruz” sloganıyla www.sinopuretiyor.com e-ticaret sitesini faaliyete geçirerek ve ücretsiz olarak küresel pazardaki sınırsız tüketiciye ulaşmalarını sağlayarak, Sinop ticaretinin yeniçağa ayak uydurmasında büyük bir adım attıklarını bildirdi. Basit bir kullanımı olan ve “arama motoru” kullanarak sadece “bal” kelimesinin yazılmasıyla bile Sinop’ta bulunan bütün bal ürünlerine, bal üreticilerine, bal satışı yapan firmaların bilgilerine hatta balı nasıl tedarik edileceklerine kadar bilgiler ulaştırılarak, geniş bir kapsamda kullanıcı ihtiyacının her yönde karşılanacağı belirtildi. Bunun için tek yapılması gerekenin, tedarikçinin siteye ücretsiz üye olarak, Firma Ekle kısmından firmasının ve ürünlerinin bilgilerini girmesinin yeterli olacağı, bu işlemin interneti çok az bilen bir kişinin bile kolayca yapabileceği açıklandı.

Genç Girişimciler Kurulu, bu kapsamda ilk ziyaretlerini gerçekleştirerek hem kendilerini, hem de projelerini tanıtma fırsatı buldu. Basının, insanlara ulaşabilecek en büyük güçlerden biri olduğunu ifade eden Kurul, ilk ziyaretini Sinop Gazeteciler Cemiyetine gerçekleştirdi. Cemiyet başkanı Cengiz Demirel, Sinop’un geleceği için yapılacak projelerde, her zaman destekçi olacaklarını bildirdi. 8 Mart kadınlar günü dolayısıyla, Sinop Kadın Emeğini Kalkındırma Derneğine ziyarette bulunan GGK, derneğin faaliyet sürdürdüğü “yöresel ürünler”  konusunda, Dernek Başkanı Funda Akalın ile paydaş proje yapma kararı alarak, Sinop’un değerlerine sahip çıkma söz verdi.

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu, Sinop Valisi Köksal ŞAKALAR, Sinop Defterdarı Naci GÜNAYDIN ve Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL’ü makamlarında ziyaret ederek, Sinop için yapılacak her projede, birleştirici unsur olmak istediklerini ve gençlerimizin “Girişimcilik” konusunda ufuklarını açmak istediklerini belirtti. Ayrıca Kurul, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nihat DALGIN’a makamında ziyaret gerçekleştirdi. Üniversitemizin Sinop için önemini belirterek, Girişimcilik, Turizm gibi her alanda yapılacak projelerde, Üniversite ile iş birliği yapmak istediklerini bildirdiler.

STSO Genç Girişimciler Kurulu, öncelikle Sinop ticaretine kazandırılan www.sinopuretiyor.com e-ticaret sitesinin, Sinop için çok büyük bir değer olduğunu ve buna hep beraber sahip çıkmamız gerektiğini belirttiler. Bu nedenle tüm firmalarımızın, siteye üye olarak firmalarını ve ürünlerini tanıtmasının, Sinop’un tüm dünyaya açılabilmesi için bir pencere olacak bu sitenin büyümesinde, en önemli unsur olduğunu söylediler.