GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU DEV PROJELERE İMZA ATMAYA HAZIRLANIYOR

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu, 27 Şubattaki seçimlerin ardından, 05 Mart tarihinde ilk toplantısını gerçekleştirdi. Güçlü ekibi ve genç dinamizmiyle, daha ilk günden Sinop’un geleceğini çizecek projelerin temelleri atıldı. Genç Girişimci potansiyelini daha donanımlı hale getirebilmek için Sinop ticaretini bilişim ve teknoloji ile buluşturacak, girişimcilik kültürünü gençler arasında gelişmesine katkı sağlayacak projeler ön planda değerlendirildi.

Yapılan seçimde, Yönetim Kurulu Başkanı Melih ÇINAR (Sinop Beton), Başkan Yardımcıları Zafer ÇETİN (Çetin Nakliyat), Cemal KESKİN (Lizart Ajans) ve Volkan GÜNEY (Fiyord Tour) olarak belirlendi. Sinop’un geleceği için yapılacak projelerde, tüm destekleri arkasına alan Genç Girişimciler Kurulu, bünyesine destek projelerinin kaynağı olan kurumların yetkililerini alarak, Berkol ALEVLİ (KUZKA), Mustafa BAYRAK (KOSGEB) ve Dr.M.Samet ERDEM (Sinop Üniversitesi) ile Sinop’a gelen yatırımların ve desteklerin merkezinde olan bir kurul yapısı oluşturdu. Ayrıca Yönetim Kurulu Üyeleri Halit Tuna AÇIKÖZ (Açıköz İnşaat), Serhat ERGÜN (Sinop Sigorta), Fatih KARA (Karsu Grup), Burak E. TAŞKIRAN (Taşkıranlar Gıda), Bedirhan AYHAN (Diyojen Otel), Bekir GEZER (Turkuaz Mobilya), Oğulcan KÜÇÜKBAŞ (Küçükbaş Ticaret) ve Y. Emre AYTEKİN ile kapasite geliştirmenin ve girişimcilik eğitimlerinin yanı sıra, genç girişimcilerin iş kurmalarına ve işlerini başarılı bir şekilde sürdürmelerine destek olacak güçlü bir takım oluşturuldu.

STSO Genç Girişimciler Kurulu Yön.Kur.Başkanı Melih ÇINAR, hayata geçirilecek projelerin, bilişim ve teknolojiyi kullanarak Sinop ticaretini geleceğe taşımasının yanı sıra, bu yenilikler ve desteklerden ilk olarak Ticaret Odası Üyeleri ve Genç Girişimcilerin faydalanmasının öncelikleri olduğunu bildirdi. Bu kapsamda “Sinop İçin Sinop’ta Üretiyoruz” sloganıyla www.sinopuretiyor.com e-ticaret sitesini faaliyete geçirerek, Sinop Ticaretini tek platformda toplayıp, tüketicinin tüm ihtiyacının karşılanabildiği ve firmalara tüm bilgileriyle ulaşabilecek ÜCRETSİZ bir veri tabanı oluşturulacağı açıklandı. Ayrıca düzenli olarak aylık bültenlerle, KOSGEB-KUZKA gibi kuruluşlarının desteklerini yayınlayarak, Girişimci projelerinde destek gerçekleşme ve iş sürdürme aşamasında yol gösterici olunacağı vurgulandı.

Girişimcilik kültürünün İldeki gençler arasında gelişmesine öncülük etmeyi hedefleyen Girişimciler Kurulu, nisan ayında İldeki lise öğrencilerine Sinop Üniversitesinde Girişimcilik üzerine panel düzenleyeceğini, bu sayede gençlerin geleceklerini belirleyecek olan üniversite seçiminde ufkunu açarak, doğru seçimi yapmalarını hedeflediklerini açıkladılar. Ayrıca KUZKA ile ortak proje kapsamında, Sinop Üniversitesi öğrencileri ile 2 gün sürecek Startup Weekend etkinliği için işbirliği planlanmakta olup, bu etkinlikte ödüllü yarışmalar yapılacağı ve bu sayede Üniversitemizde Girişimcilik üzerine farkındalık yaratılacağı açıklandı.

Genç Girişimciler Kurulu toplantısının sonunda, Sınai Mülkiyet Yönetimi(Coğrafi işaretler), Marka ve Patent, Sertifikalı Online Eğitim, Koçluk ve Mentorluk, Turizm Uygulamaları, E-Ticaret gibi alanlarında Sinop için daha birçok projeyi hayata geçireceklerini ve Sinop Ticaretin gelişmesine katkıda bulunacak projelerin gerçekleşmesi için en büyük destekçi olacaklarını bildirerek, projelerin hayata geçirilmesi için ilk adımlar atıldığı ifade edildi.